Hondenmassage

Hondenmassage wordt steeds belangrijker binnen het welzijn van de hond. Steeds meer mensen zoeken deze natuurlijke manier op van ondersteuning.

Voor iedere hond is een massage een aanvulling of dat het nu gaat om een ontspanningsmassage, lichamelijke ondersteuning of voor gedragsproblemen

Een massage bij de hond houdt je hond in balans!!

Hoe werkt een massage nu eigenlijk?

Als je goed leert luisteren naar de hond kan je via communiceren erachter komen waar er een bepaalde onbalans is. Dit kan op lichamelijke, emotionele en of gedragsmatig zijn. Door middel van opbouwende massagetechnieken kan je stapsgewijs deze balans herstellen.  Dit moet vooral in het eigen tempo van de hond zijn zodat de hond zich volledig kan ontspannen en je gaat vertrouwen.

Zo zorgt massage voor een betere huidfunctie en betere doorbloeding. Wordt het zenuwstelsel gestimuleerd die o.a. invloed hebben op pijnprikkels, angst en stress. Het losmaken van verklevingen van littekenweefsel. Verbeterd de spierdoorbloeding en spiertonus, Verbetert de werking van de gewrichten. Verhoging van lichaamsbewustzijn. 

Maar ook bij een goede ontspanningsmassage heeft de hond veel baat. Het zorgt ervoor dat de spieren, bindweefsel, gewrichten en huid soepel blijven. Het zorgt voor betere concentratie en lichaamsbewustzijn.

Voor honden met lichamelijke problemen kan het een zeer goede aanvulling zijn. Blessures, kreupel, herstel na een operatie en chronische aandoeningen. 

Oudere honden hebben ook veel baat bij een massage. Naar mate ze ouder worden zullen ze stijver worden. Het opstaan zal wat moeilijker worden. Er zal slijtage komen waardoor de gewrichten minder soepel worden. Door middel van massage zal de doorbloeding beter zijn, afvalstoffen sneller worden afgevloeid en zal het immuunsysteem beter zijn.

Voor honden met  gedragsproblemen. Door stress kan de hond teveel stresshormomen aanmaken in het lichaam waardoor de hond snel overprikkeld raakt. Door middel van massage zal de hond leren zich beter te concentreren en leert bewust te zijn van zijn lichaam. Waardoor hij zich beter kan afsluiten van prikkels van buitenaf.

Ook drukke honden hebben veel baat bij massage. Vaak is er bij drukke honden een onbalans in het Orthosympatisch en Parasympatisch zenuwstelsel. Het Orthosympatisch stelsel zorgt voor actie en het Parasympatisch stelsel zorgt voor rust. Door middel van massage worden er prikkels gestuurd naar het zenuwstelsel en zal er een balans ontstaan zodat de hond zich eerder kan ontspannen.

 

 

Vraag stellen of afspraak maken?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag of opdracht
TOP