Gediplomeerd Hondentrimmer

Ik ben Ingrid Planken, Gediplomeerd Hondentrimster. Mijn hele leven heb ik al honden om mij heen. Vroeger hebben we altijd Herders gehad en nu hebben we 2 Golden Retrievers, Faya en Norah. 2 hele lieve honden. Dit was ook de inspiratie voor mijn logo. Een ontwerpster heeft Faya zijn hoofd nagetekend en het logo gemaakt. Voor mij zijn honden de meest eerlijke en trouwe viervoeters.

Beginnen als hondentrimmer

Toen ik ging samenwonen kwam met regelmaat de wens naar boven om een eigen trimsalon te beginnen. Steeds werd het vooruit geschoven en kwam het eigenlijk niet uit. De wens werd alleen maar groter toen ik met mijn huidige hond gevraagd werd om hem een  keer voor een hondententoonstelling op te geven. Met goede resulaten bezoek ik af en toe een tentoonstelling en maakt kennis met andere hondenrassen en mensen met dezelfde passie voor honden.

Begin 2018 heb ik de stap gemaakt en ben ik mijn droom achterna gegaan en ben ik een opleiding Hondentoiletteren bij het Huisdier Kennis Instituut gaan volgen en heb ik mijn diploma behaald.

Om mijn kennis up to date te houden bezoek ik hondententoonstellingen, lees ik vakbladen, bezoek ik vakdagen en neem ik deel aan workshops.

Zo heb ik de cursus E.H.B.O., Huidproblemen bij de hond en Jeuk en Allergie bij de hond gedaan.

 

Kynologisch Hondenmasseur

In 2020 ben ik begonnen met de opleiding Kynologisch hondenmasseur.  In eerste instantie ben ik aan deze opleiding begonnen omdat ik graag de hondjes die wat angst hebben op de trimtafel, kan helpen om te ontspannen en omdat hondengedrag mij altijd erg interesseert. Gaande weg in de opleiding leerde ik nog meer over deze opleiding. Het helpt bijvoorbeeld heel erg goed voor honden die een bepaalde aandoening hebben aan hun gewrichten.

Mijn eigen hond heeft Elleboogdysplasie. Hij is hier aan geopereerd maar het stukje bot wat tussen het ellebooggewricht in heeft gezeten heeft een verwoestende werking gehad op het gewricht. Helaas moest hij met pijnstillers de dag doorkomen. Faya mocht altijd mee naar de opleiding en zo kwam ik erachter dat hij massage wel heel erg fijn vindt en dat hij er echt baat bij heeft. Hij wordt bewust van zijn lichaam waardoor hij zich sneller kan herstellen door de poot goed neer te zetten. Daarnaast wordt het weefsel soepel gehouden door de massage. Hij heeft nu geen pijnstilling meer en kan weer heerlijk door het bos wandelen.

Lees ook het stukje hondenmassage voor wat het allemaal kan doen met je hond

 

TerraNext

In 2023 ben ik gevraagd bij TerraNext in Groningen om Assessor te worden bij het afnemen van Examens Vachtverzorging. Daarnaast geef ik af en toe les aan leerlingen van de opleiding hondentrimmen, Dit is erg leuk om te doen om zo de kennis door te geven.

 

Op 31 maart 2019 het Certificaat Jeuk en Allergie bij de hond behaald

ehbo

Faya krijg een massage

Faya krijg een massage

Samen met mijn maatje Faya

Samen met mijn maatje Faya

Vraag stellen of afspraak maken?

Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Bericht
TOP