Hondentrimsalon Emmen

Hond Wassen

Bij mij kan je de hond laten wassen en evt droog fohnen als de hond bijvoorbeeld in een erg vieze sloot heeft gezeten of door iets stinkends heeft gerold. Ook zal de hond gewassen voor een knipbeurt of scheerbeurt.

Moet de hond geplukt worden dat zal de hond niet gewassen worden.

Ik was de hond met de milde verzorgende producten. Deze verzorgingsproducten zijn ontwikkeld voor alle soorten vacht types.

Al deze producten zijn ook verkrijgbaar in de salon!!

Hond Knippen/Effileren

Met deze methode zal de hond in model geknipt worden of uitgedunt worden. Dit ligt aan het soort vacht van uw hond.

Hond Plukken

Plukken is het verwijderen van loszittende dekharen bij ruwharige vachten. De vacht dient ten alle tijden goed “trimrijp”te zijn om de huid zo min mogelijk te irriteren. Dan doet plukken ook niet zeer voor de hond. De loszittende haren worden met wortel en al verwijderd. De hond hoeft van te voren niet gewassen te worden. Hiermee voorkom je huidirritaties. Omdat je alle oude/dode haren eruit plukt zal de hond nadien weer helemaal schoon en zacht aanvoelen.

Stripvacht

Deze bestaat uit 3 lagen: de onderwol en een dekvacht die zich in twee verschillende rijpings-cyclussen bevinden. Om de 3 maanden wordt bij het trimmen de rijpste lengte eruit geplukt en blijft een deel van de dekvacht staan waardoor de hond mooier in zijn vacht blijft zitten. Na 3 maanden wordt deze dekharen geplukt en is er weer een nieuwe en dus kortere harde bovenvacht ontwikkeld. Deze techniek dient iedere 3 maanden herhaald te worden anders zal de gehele dekvacht weer loslaten.

Hond Scheren

Scheren gaat door middel van een tondeuse waarin verschillende lengtes zijn aan te houden. Ook kan er een combinatie gemaakt worden. Het lijfje scheren en de pootjes en kopje knippen.

Hond Ontwollen

Sommige rassen zoals bijvoorbeeld de Golden Retriever of een Berner Sennenhond kunnen periodiek zoveel haar verliezen dat een uur nadat je stofgezogen hebt alweer de haren rondtollen in huis. Dan is het de hoogste tijd om met de hond langs te komen. De hond wordt eerst met een milde shampoo ingemasseerd. Vervolgens zal de shampoo even een paar minuten intrekken. Dit is nodig om de losse haren gemakkelijk uit de vacht te krijgen. Dit doe ik 2 keer en vervolgens wordt de hond met een conditioner behandeld. Deze conditioner zorgt voor het herstel van de vacht en met een 10 minuten intrekken zorgt die ervoor dat de dode haren goed los zitten. Vervolgens zal met de waterblazer de losse haren eruit geblazen worden. Tevens zal ik de hond daarna netjes in model knippen. Ook voor andere rassen die hun zomer of wintervacht verliezen is een wasbeurt met daarna een flinke kambeurt een opluchting. Geen jeuk van loszittende haren voor de hond en veel minder haar op de grond. 

Kambeurt voor de hond

Ook biedt ik de mogelijkheid aan om uw hond tegen een kleine vergoeding te laten kammen in de trimsalon. Erg handig voor baasjes die erg druk zijn of het niet (meer) kunnen. Bij deze beurt is het wel zo dat de hond niet teveel klitten moet hebben. Heeft de hond te veel klitten zullen we andere maatregelen moeten treffen.

Kleine behandeling

Het is mogelijk om tussen 2 grote behandelingen een kleine behandeling te doen. Het voordeel is dat u hond er altijd erg netjes bijloopt. Bij de kleine behandeling hoort: wassen, föhnen, voetjes knippen en hoofdje knippen.

 

Vraag stellen of afspraak maken?

Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Bericht
TOP